Előző írásomban az állásinterjúval kapcsolatban gyűjtöttem néhány hasznos tippet, most néhány állásinterjú során elhangzó érdekesebb kérdést és az arra adott válaszokat elemezném, úgy, hogy az munkavállalóknak és munkaadóknak egyaránt hasznos legyen.

A kérdések nem biztos, hogy a tipikus állásinterjú kérdések közé tartoznak, de sok esetben nem is az ezekre adott konkrét válaszok árulkodnak igazán a jelöltről, hanem a frappáns reagálás.

Mit csinálna, ha nem lennének korlátok, és bármilyen területen dolgozhatna? A válasznál semmi problémát nem jelent, ha teljesen eltérő területen képzeli el magát ilyen esetben a jelölt. Ha egy pénzügyes állásra jelentkező legszívesebben óvodát nyitna, az jelentheti azt is, hogy erős gondoskodó érzés van benne, és egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem tud a pénzügyek világában kiválóan boldogulni. Tipp munkaadóknak: figyeljék, hogy mennyire határozott a jelölt, mennyire van tisztában saját vágyaival, képességeivel.

Hasonlítsa össze jelenlegi munkáját egy korábbi munkakörrel Tipp munkaadóknak: figyeljék meg, milyen szempontok szerint hasonlít a jelölt, ebből leszűrhetik, mi a fontos számára, ha például a főnökét emlegeti, akkor fontos számára, hogy ki a vezetője, ha a team munkát kedveli az aktuális munkakörében, akkor nem feltétlenül fog élvezni egy önálló, „magányos farkas” munkakört.

Értékelje egy jellemzőjét egy 10-es skálán  Ez az állásinterjú kérdés sokkal összetettebb képet fog eredményezni, mintha felsorolna a jelölt 5 pozitív tulajdonságát. Arra kérjük, hogy ragadjon ki egy tulajdonságot és értékelje azt a számára kívánatoshoz, vagy másokhoz képest. Tipp munkavállalóknak: ne okozzon gondot az, ha nem 10-es pontszámot adna magának, sőt, kifejezetten pozitív, ha tisztában van fejlődési lehetőségeivel. Nyugodtan beszéljen arról, hogy az adott tulajdonságban gyenge volt korábban, de elmondhatja, milyen úton fejlesztette magát.

Meséljen el egy helyzetet, amelyet máshogyan (jobban) csinálna mai ismereteivel, képességeivel Egy korábbi projekt lehet a téma a kérdésnél, ahol minden bizonnyal talál a jelölt olyan pontot, amelyet utólag más módszerrel, más eredményt várva, más partnerekkel csinált volna végig. Tipp munkaadóknak: nem baj, ha talál hibát az akkori feladatvégrehajtásában a jelölt, a lényeg az, hogy felismerje a hibás lépést és tisztában legyen vele, mit kellett volna máshogyan végezni.

Mit mondana Önről főnöke/kollégája/üzleti partnere? A kérdés beugratós, megfigyelések szerint sokkal őszintébb válaszok születnek, ha így teszik fel a kérdést, mint ha azt kérnék, beszéljen magáról a jelölt. Tipp munkavállalóknak: ha azt gondolják, hogy üzleti partnerük azt mondaná Önökről, hogy picit nyomulós, és gyakran hívja őket, az kifejezetten pozitív lehet bizonyos állásoknál, hiszen azt látják Önről, hogy nem hanyagolja el ügyfeleit, és szereti a határidőket betartatni partnereivel is.

Egyéb állásinterjú tippek:

ha idegen nyelvtudás is fontos, akkor nyugodtan tegyenek fel kérdéseket az adott nyelven, szintén őszintébb válaszokat kaphatnak, idegen nyelven sokkal kevésbé van energiája a jelöltnek arra, hogy cizellált, „túlgondolkodott”sablon választ adjon.

Az állásinterjú során nyugodtan kérdezzünk rá, van-e gyermeke, bizonyos körülmények között fontos lehet, hogy hogyan tudja menedzselni a jelölt az így adódó nehézségeket, ez sokat elmondhat arról is, egyéb helyzeteket mennyire talpraesetten kezel. Tipp munkavállalóknak: ha úgy gondolják, nem releváns a kérdés, nyugodtan kérdezzenek vissza: miért fontos ez az adott munkakör szempontjából?

Ha az interjú végén van lehetősége a jelöltnek kérdezni, a jó válasz mindig a feladattal, felelősségi körrel, fejlődési lehetőséggel kapcsolatos például, sosem szabad az ebédelési lehetőségekről vagy a szabadság kivételének szabályairól kérdezni.