Egy könyvelőiroda tulajdonos-ügyvezetőjeként a napi munkán, munkaidőn kívül is tájékoztatok, véleményt nyilvánítok, magyarázok napi gazdasági aktualitásokról. Sokszor megállítanak barátok, felhívnak ismerősök, hogy egy-egy adózási kérdésről, munkaügyi újdonságról kérdezzenek, vagy azért, mert fontosnak érzik, hogy egy adott témában megformált véleményüket egy gazdasági szakember hogyan osztja, ha osztja egyáltalán.

Beköszönő bejegyzés

Sokszor továbbgondolom a felvetett témákat a másik fél által felvetett szemszögből is, és nem ritka, hogy eszembe jutnak később olyan gondolatok, vagy érvek is, amelyek a beszélgetés alkalmával még nem kerültek felszínre. Mivel az információáramlás, a hozzá kapcsolódó véleménycsere egyre inkább az online csatornák felé terelődik, ezért jó és hasznos kezdeményezésnek tartom meghívni Önöket, kedves érdeklődők, és Titeket, kedves barátaim, hogy együtt gondoljunk tovább híreket, napi eseményeket. Fordítsunk le és tálaljunk saját életünkre szabva akár megszületett törvényeket vagy születőben lévő törvényjavaslatokat, osszunk meg ötleteket, tippeket, vagy akár tanulságos eseteket, ha szükséges, az anonimitás megőrzésével. Legyen ez egy jól használható szakmai blog, nyújtson hasznos információkat vállalati pénzügyek, munkaügyi, vagy adózás témában, legyen interaktív fórum akár megyei vállalkozásoknak, akár szélesebb körben, a lényeg, hogy hozzájáruljon olvasóink szakmai sikeréhez.

Örömmel veszem a témajavaslatokat, véleményeket, és bár tudom, hogy a gazdasági élet kérdéseinek tárgyalásakor nehéz függetlenedni az aktuális politikai kapcsolódásoktól, mégis amennyire ezt lehet, megpróbálnám, és erre kérek mindenkit a hozzászólások megírásakor is.