Béren kívüli juttatásnak nevezzük azt a járandóságot, amit a munkadíjon felül kap a munkavállaló a munkáltatójától. Milyen keretösszegig adhatóak, milyen adóterhekkel és ezen belül mi vonatkozik a pénzbeli béren kívüli juttatásra?

Háromféle béren kívüli juttatás

Az ilyen juttatások háromfélék lehetnek:

  • adómentes juttatások
  • a két fél közti jogviszonyból származó vagy egyéb jövedelemként közterheket viselő juttatások
  • a juttatót terhelő közterhekkel adható juttatások.

Közterhek, adózás

Kifizetőt terhelő közterhekkel adott juttatások értékét az érték 1,18-szorosa után 15% SZJA és 19,5% EHO terheli. A béren kívüli juttatás ezen belül egy külön kategória, itt az érték 1,18-szorosát 15% SZJA, de csak 14% EHO terhel. A SZÉP kártyán adott juttatás illetve az évi 100 ezer forintnyi pénzjuttatás tartozik ide, amelyet kaphatnak

  • munkavállalók, és
  • a társas vállalkozásban személyesen közreműködő tagok.

Évente maximum 450 ezer forint értékben, az adott évben fennálló napokkal arányosítva adható.

A szakszervezettől kapott üdülési szolgáltatás, vagy a szövetkezeti közösségi alapból nem pénzben juttatott jövedelem szintén ide tartozik.

Pénzbeli juttatás

Pénzben csak a munkáltató adhat béren kívüli juttatást a dolgozónak, megbízási vagy más szerződéses jogviszonyban nem adható béren kívüli juttatás.

A pénzbeli béren kívüli juttatást egyes helyeken étkezési hozzájárulásként adják, pedig az ilyen utalványt bármire el lehet költeni. A pénzbeli ilyen juttatás nem adható utalvány v. kártya formájában, csak pénzbeli kifizetéssel vagy bankszámlára utalással nyújtható.

Nem tartozik ide a teljesítménytől függő, differenciált jutalom, mert az a magánszemély által végzett tevékenység ellenértéke.

Pénzbeli juttatás keretösszege

Béren kívüli pénzbeli juttatás éves keretösszege 100 ezer forint lehet, amelyet arányosítani kell az adott munkaviszonyban/személyes közreműködői jogviszonyban töltött napokkal, kivéve, ha haláleset miatt szűnik meg a jogviszony. Részmunkaidős munkavállalónak is 100 ezer forint adható évente. Egyidejű több munkáltató esetén a keretösszeg igénybe vehető több helyen is.

A pénzbeli béren kívüli juttatás kifizethető egy összegben vagy részletekben is. A személyi jövedelemadó trv. pénzforgalmi elvéből adódik, hogy az adott évi kifizetésnek meg kell történnie december 31-ig, mert a következő évre áthúzódó kifizetés már csak a következő évi keretösszeg terhére történhet.