A borravaló, jatt igazi szezonja – a nyár – már elmúlt, de annak, aki munkája során gyakran szerez ilyen jövedelmet, egész évben fontos tisztában lennie a helyes adózással. 

Ha közös kasszába megy a borravaló

Amikor a cég közös kasszájába kerül a borravaló, és nem a munkavállalókhoz, akkor az összeg a cég bevétele lesz. Amennyiben ebből egészítik ki a dolgozók járandóságát, akkor a kiegészítés adó- és járulékterhet von maga után, mint a többi bérjövedelem.

Amikor közvetlenül a dolgozó kapja a borravalót és nem adja azt le, akkor egyéb összevonás alá eső jövedelemként adózik, azaz 78%-a után 16 % szja, valamint 27% eho fizetendő.

Egyéni vállalkozó borravalója

Egyéni vállalkozó által kapott borravaló az egyéni vállalkozó bevételeként adózik.

Felszolgálási díj a vendéglátásban.

A felszolgálási díj maximum 15%-a lehet az étel vagy ital árának és mindig fel kell tüntetni az árlapon. A számlán/nyugtán elkülönítve kell feltüntetni. A közvetlenül közreműködőknek havonta kell kifizetni a felszámított felszolgálási díjat. A vendéglátóhely üzemeltetője egy írásos megállapodást köt a vendéglátásban közvetlenül közreműködőkkel arról, hogyan osztja fel a felszámított díjat. A felszolgálási díjat mind ki kell osztani.

A vendégek általában továbbra is adnak közvetlenül borravalót, a felszolgálási díj mellett is.

A felszolgálási díj után a foglalkoztató fizet 15% nyugdíjjárulékot.

A felszolgálási díj nettó összege nem része az iparűzési adó alapjának.

Példa a felszolgálási díjra

A fogyasztás 5 ezer forint, a felszolgálási díj 15%. Tehát 750 forint felszolgálási díj kerül felszámításra, ennek áfa-tartalma 27%, azaz 159 Ft. Ez a 159 Ft csökkenti a járulékalapot, vagyis a közvetlenül a vendéglátásban dolgozóknak kifizetett összeget. A kifizetésre kerülő összeg számítása: (750-159)/1,15 = 514 Ft. A befizetendő nyugdíjjárulék 514 x 0,15 = 77 Ft.

A borravaló tárolása

Mivel a „szuperpénztárgépek” korában a NAV egy esetleges ellenőrzéskor nagyobb összeget találhat a kasszában, mint amit a vállalkozás a NAV szerverének lejelentett, ezért célszerű a kapott borravalót külön tárolóban eltenni. Ezzel elkerülhetjük, hogy a revizor azt feltételezze, hogy eltitkolt jövedelmet talál.

Korábban  összegyűjtöttünk 7 fontos tudnivalót a borravalóról:

Borravalót kapni? Nézzük, hogyan adózik, hogyan fogadható el, hogy ne sértsen az elfogadója ezzel jogszabályt. És hogyan illik borravalót adni? Milyen esetekben, mennyit érdemes, vagy mennyit kell?

Borravaló – 7 dolog, amit érdemes róla tudni

  1. Járulékalapot képező jövedelem a felszolgálási díj és a vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló, más egyéb tételekkel együtt. Ezen más tételek: az összevont adóalapba tartozó önálló és nem önálló tevékenységből származó bevételből az adóelőleg-alap számításánál figyelembe vett jövedelem, munkavállalói érdekképviseletet ellátó szervezet részére befizetett tagdíj, a tanulószerződésben kikötött díj, a hivatásos nevelőszülői díj, az ösztöndíj, amelyet ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszony alapján fizetnek.
  2. A borravaló nem tévesztendő össze a szervizdíjjal (felszolgálási díjjal). A borravalóval kifejezhetjük a szolgáltatással való megelégedettségünket, a szervizdíjat pedig tartalmazza a számla végösszege, hazánkban általában 10% mértékben. A szervizdíjat tovább kell adnia a munkáltatónak a munkavállalók részére. A szervizdíj felszámítása nem zárja ki a borravaló adhatóságát. A szervizdíj tartalmazza az áfa összegét is.  A borravaló összege azonban nem szerepel sem nyugtán, sem számlán. A felszolgálási díjat, azaz szervizdíjat tehát a számlán, nyugtán elkülönítetten szerepeltetni kell.
  3. A foglalkoztató 15% nyugdíjjárulékot fizet a foglalkoztatott helyett a felszolgálási díj esetében. A borravaló után 15% nyugdíjjárulékot a foglalkoztatottnak kell megfizetnie, mivel ezt közvetlenül kapja. A nyugdíjjárulék-alapot képező felszolgálási díj, borravaló 81 %-át az öregségi nyugdíj megállapításakor majd figyelembe fogják venni.
  4. A borravaló után szja-t nem kell befizetni, 2012-től pedig nem kell bevallani sem.
  5. Az új Munka Törvénykönyve szerint tavaly júliustól nem fogadhatnak el borravalót a munkavállalók, hacsak a munkáltató ezt nem engedélyezi számukra. A felmentés a borravaló elfogadásának tilalma alól úgy is kivitelezhető, hogy a munkáltató a szokásosnak tekinthető ajándék elfogadását megengedi a munkavállalóknak. Ilyenkor a dolgozó bérét nem csökkenthetik olyan indoklással, hogy egyéb juttatásban is  részesül.
  6. Honnan ered a borravaló szokása? többféle elmélettel találkozhatunk, talán az 1500-as évek elején volt egy német kézműves, aki „ivópénzt” kért a vásárlójától, talán az éttermek azon régi szokása maradt fenn ily módon, hogy a vendég fizetett egy pohárkával a pincérnek is a fogyasztott italából.
  7. Magyarországon többnyire 10-15 % mértékű borravalót szokás adni, pl. benzinkúton (ha extra szolgáltatást – szélvédőmosást, tankolási segítséget- is kapunk), taxisnak (ha segít a bőröndöt bepakolni, vagy a legrövidebb útvonalon szállít minket) és természetesen étteremben, ha elégedettek vagyunk. Szállodában a takarítószemélyzet részére is illik borravalót adni, az ágyon érdemes ilyenkor hagyni az összeget, így tudni fogják, hogy azt nem véletlenül felejtettük ott, hanem nekik szántuk.

Ön szokott még borravalót adni? Egyetért a szervízdíj felszámításával? Örömmel fogadom véleményét!

 

>>> Lájkolja az EU-TAX Könyvelő Iroda Facebook oldalát, és nem marad le semmiről!