Az önsegélyező pénztárak részére történő befizetés a kevésbé népszerű cafeteria elemek közé tartozik. A pénztárak kevesebb, mint 40 ezer tagot számlálnak, az éves bevételük nincs egymilliárd forint sem. Azon tény ellenére alakul mindez így, hogy a szociális biztonság, az öngondoskodás egyre nagyobb szerepet kap napjainkban. Kevesen tudják, hogy VBKJ (választható béren kívüli juttatás) elem lehet az ezen pénztárakba történő befizetés is.

Az önsegélyező pénztárak, mint cafeteria elem

A minimálbér összegének 30%-a értékéig havonta adott önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárakba történő munkáltatói hozzájárulás béren kívüli juttatásnak minősül, kedvezményes adózási vonzattal.

Az önsegélyező pénztárak azok számára jelentenek jó lehetőséget, akik munkáltatójuk támogatásával és saját erejükből igyekeznek tartalékot képezni váratlan helyzetekre vagy olyan helyzetekre, amelyekkel az üzleti biztosítók nem foglalkoznak.

A legnépszerűbb felhasználási lehetőségek eddig a gyermekekhez kötődőek voltak (születéshez vagy beiskolázáshoz kapcsolódó kiadások), valamint a gyógyszer és gyógyászati segédeszköz vásárlások, a munkanélküli ellátáshoz és a tűz- és elemi károkhoz kapcsolódó segélyek.

Az idéntől bővítették a gyermekekhez kapcsolódó kedvezményt. Nemcsak általános vagy középiskolai rendszerben, de a felsőoktatásban is lehet a beiskolázáshoz, oktatáshoz kapcsolódó kiadásokat érvényesíteni. A befizetésekből finanszírozható már kollégiumi díj, albérleti díj és tandíj is.

Ami 2013-tól teljesen új a felhasználhatóságban: devizahitel törlesztés és közüzemi díjfizetés. Korlátozva van mindkét elem: maximum a minimálbér 15%-át, azaz jelenleg a 14 ezer forintot nem haladhatják meg.

A közüzemi díjat csak védendő fogyasztók fizethetik a pénztári befizetésekből. (Védendő fogyasztó: szociálisan rászoruló, vagy fogyatékkal élő fogyasztó, az önkormányzat illetve a háziorvos igazolása alapján.) Annak, hogy valaki védendő fogyasztó, a közüzemi szolgáltatónál is rögzítettnek kell lennie.

A devizahitel törlesztőrészletének legalább 20%-os növekedést kell mutatnia, és a tagdíjból csak ezt a növekményt lehet finanszírozni, szintén havi 14 ezer forintig.

Fontos tudni, hogy önsegélyező pénztárból összeget csak a befizetést követő 180 naptól lehet felhasználni, tehát ha Ön március 1-től fizet tagdíjat, azt csak szeptember 1-től használhatja fel.

A dolgozónak nyilatkoznia kell arról, hogy más juttatótól nem kapott az adott időszakban hozzájárulást. A munkáltató több hónapra előre vagy utólag, de maximum három havi összeget utalhat a pénztárba, mindezt úgy, hogy közli az egyes hónapokra vonatkozó összegeket.