A 2017. évtől érvényes cafeteria változások tervezete szerint igencsak átalakulna a juttatások rendszere. A dolgozók számára kedvező illetve kedvezőtlen változtatások egyaránt találhatóak a csomagban.

Szűkül a cafeteria juttatások köre

Az eddigi kedvező adózás mellett (34,51% adóteher) 450 ezer forintig lehet továbbra is adni SZÉP kártya feltöltést,  és 100 ezer forint értékben pénzösszeget. A teljes keretösszeg 450 ezer forint, tehát ha ezt SZÉP kártyával biztosítja a vállalkozás, akkor ezen felül adott juttatás már 49,98 %-os adóterhet visel, mert a keretösszegen felüli cafeteria juttatás egyes meghatározott juttatásnak minősül.  A SZÉP kártya esetében maradnának az alszámlák és a maximum összegek: a szálláshely alszámlára 225, a vendéglátás alszámlára 150, a szabadidő alszámlára 75 ezer forint utalható.

Kieső juttatási formák

Nem lenne a tervek szerint a cafeteria része a(z)

  • beiskolázási támogatás
  • helyi utazási bérlet
  • iskolarendszerű képzés költsége
  • munkahelyi étkeztetés
  • önkéntes kölcsönös nyugdíj-, egészség-, és önsegélyező pénztárakba befizetett munkáltatói hozzájárulás

Ezek a mostani cafeteria elemek a jövőben csak a munkabér adóterhével megegyező adóteherrel lennének adhatóak.

Erzsébet utalvány

Az Európai Bíróság döntése is szerepet játszhat abban, hogy megszüntetnék az Erzsébet utalványt. A már korábban említett 100 ezer forint juttatás lépne a helyébe, ezzel igyekeznek az utalvány hiányát ellensúlyozni.  Megoldás lehetett volna még az utalvány forgalmazás liberalizálása is, az EU döntésnek való megfelelés érdekében, de kétségtelen, hogy így a dolgozók mozgástere is növekszik a cafeteria elköltésekor.

Önkéntes pénztárak

Ha a jelenleg cafeteria elemként adható önkéntes pénztári befizetést adná a munkáltató a változtatások után is, akkor az, a jövő évtől,  egyes meghatározott juttatásként adózna.

Kisgyermekes szülők támogatása

Adómentes juttatásként adnák a bölcsődei, óvodai szolgáltatás, ellátás térítését, támogatva ezzel a kisgyermekes anyák munkába állását.

A változások várható hatása

Amennyiben a béren kívüli juttatási rendszer a fentiek szerint módosul és a készpénzjuttatás nem új elemet jelent, hanem csak váltja az Erzsébet utalványt, akkor nem teljesül az a korábbi cél, miszerint egy adott összeg erejéig az adó mértékét csökkentsék, és így ösztönözzék fizetésemelésre a vállalkozásokat.

A dolgozók elszenvedői is lehetnek a változtatásoknak, mert ha egy dolgozó juttatási elemei között eddig volt Erzsébet utalvány és helyi bérlet is, és a kettő együtt több mint 200 ezer forintot tett ki, akkor a jövő évtől már csak a 100 ezer forintnyi készpénzre számíthat, hacsak a munkáltatója nem vonja be a SZÉP kártyát is a cafeteria körbe. Az önkéntes pénztári befizetések a jövőben valószínűleg jelentősen csökkenni fognak, ha valóban kikerülnek a cafeteria körből a munkáltatói befizetések. Ezen még az sem segít, hogy az év végi adóból rendelkezhetnek a dolgozók.

Adómentes juttatások

Várhatóan az adómentes juttatások köre megmarad, illetve bővül (óvoda, bőlcsöde), a lakáscélú juttatások például továbbra is fennmaradhatnak. Maradna a kulturális rendezvényekre adható 50 ezer forint, a sportrendezvények belépője, a kockázati életbiztosítás és az egészségbiztosítás.