A munkáltatók a dolgozókért folytatott versenyben több egészségvédő céges juttatás közül is válogathatnak. Szervezhetnek közösségi eseményeket- sportnapot, előadást -, oszthatnak gyümölcsöt, felajánlhatnak ingyenes védőoltást, vagy extra orvosi ellátást biztosíthatnak.

Foglalkozásegészségügyi ellátás

A foglalkozásegészségügyi juttatás adómentes természetbeni juttatás, de fontos tisztában lenni azzal, hogy ez kötelezően biztosítandó a munkavállalók részére. A munkaalkalmassági vizsgálatokon kívül még ide tartozik például a fiatalkorúak, a terhes nők, az időskorúak, a fogyatékosok egészségügyi állapotának a munkavégzésük során történő ellenőrzése.

A munkáltató befizetése a dolgozó önkéntes egészségpénztárába

Az önkéntes egészségpénztári befizetés a munkaviszonyból származó jövedelmek közé sorolható céges juttatás, ezt a bértől elkülönülten kell a bevallásba betenni. A hozzájárulás forrásaként meghatározott összeget adóköteles jövedelemnek kell tekinteni. A pénztárba utalt hozzájárulás tehát nettó jövedelem, ennek forrása a bruttó jövedelem. Ez az adózós szempontjából a következőt jelenti: a bruttó összegből le kell vonni a magánszemélyt terhelő 15% szja-t és a 18,5 % tb-járulékot, és a bruttó összeg után kell fizetni 17,5% szochot és 1,5% szakképzési hozzájárulást.

Dolgozói egészségnap

A munkáltató céges juttatás gyanánt szervezhet kihelyezett szűrést a dolgozók számára, vagy szervezhet előadást is az egészséges életmódról. Ezek egyes meghatározott juttatásként kezelendők. A programok nem kötelezőek, de minden dolgozó számára egyformán elérhetőek, az értékük nem határozható meg személyenként, tehát a juttatás teljes költségének áfás értéke után a munkáltatónak kell szja-t és szocho-t fizetnie. Amennyiben az oktatás a munkavégzés feltételét szolgálja, akkor mentes lesz az adó alól, mint nem iskolarendszerű oktatás.

Sportnap, mint céges juttatás

A munkáltató által szervezett sportolás, szabadidős tevékenység egyes meghatározott juttatásnak minősül. Az ilyen sportesemények segítségével a dolgozók fenntarthatják egészségüket, levezethetik a stresszt. A lehetőség többnyire minden dolgozó számára nyitott. Ha a regisztráció révén, belépővel egyértelműen beazonosítható, hogy melyik dolgozó részesül a juttatásban, és a juttatás egy főre jutó értéke is megállapítható, akkor a juttatás értékét munkaviszonyból származó jövedelemként kell bérszámfejteni.

Védőoltások

A tél kezdetekor a védőoltások gyakori eszközei a dolgozók egészségvédelmének. A védőoltás mentes az adó alól. Bármikor, bármilyen védőoltás finanszírozható a foglalkoztató által, függetlenül attól, hogy üzleti utazással, vagy személyes célokat szolgáló egzotikus utazással összefüggésben juttatja a cég, vagy a családtagok védőoltásáról van szó.

Céges juttatás lehet a gyümölcsnap is

A munkáltatók a közösségi terekben helyezhetnek ki a jobb közérzet, az egészség megőrzése céljából zöldségeket, gyümölcsöket. Mivel nem megállapítható, hogy ki mennyit fogyaszt, ezért egyes meghatározott juttatásnak minősül.

Egy gyakori céges juttatás – az egészségbiztosítás

Az egészség megőrzése a célja az egészségbiztosítási szerződéseknek. Egy ilyen szerződés révén olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe a dolgozók, amelyek a modern és szakszerű gyógykezelés költségeit enyhítik vagy az ilyen ellátásokat teszik elérhetővé a munkavállalók részére. A biztosítási díj tartalmazhat gyógykezelést, szűrést, műtéteket, tanácsadást. Az idei év végéig kifutnak azok a biztosítások, amelyek még az előző évben kezdődtek, és így adómentes juttatást jelentettek. Az újabb biztosítások értéke munkaviszonyból származó jövedelem.