A fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítása, az első munkatapasztalatok megszerzésének elősegítése érdekében indítottak a tavalyi évhez hasonlóan az idén is Első munkahely garancia programot. 2012-ben 7200 új munkahelyet támogattak a rendelkezésre álló 3,6 milliárd forint támogatási összeggel.

A 2013-as programra 25 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, a munkaügyi kirendeltségeken.  A jelentkezők lehetnek szakképzettek vagy szakképzetség nélküliek is.

2013-ban is indul az Első munkahely garancia program

A támogatást a munkaadó kapja meg, aki a pályakezdőt alkalmazza. 6 hónapig kap támogatást, amely a munkavállaló bérét és annak közterheit fedezi. A támogatás ellentételezéseként a támogatott idő felének megfelelő tartamra vállalnia kell, hogy továbbfoglalkoztatja a pályakezdőt. A támogatott bér maximálisan a minimálbér másfélszerese lehet.

A kiosztható összeg 5 milliárd forint, amely körülbelül 7200 pályakezdő foglalkoztatásához biztosít keretet.

Az előző évi hasonló támogatási program eredményeként az akkor támogatottak közül több, mint a fele létszám a négy havi kötelezően vállalt foglalkoztatás után annak lejártával is alkalmazásban maradt, annak ellenére, hogy akkor a továbbfoglalkoztatás nem szerepelt a követelmények között.

A pályakezdőknek mindenképp fontos, hogy túlessenek a gyakorlat nélküli státuszon, nem szükséges azt mérlegelni, hogy kisvállalkozás vagy multi lenne-e a jó helyszín az első időkhöz. A kisebb cég abból a szempontból jó választás, hogy átfogóbb tapasztalatokat szerezhet a munkavállaló, teljesebb képet kaphat a munka világáról. Hátrány lehet, hogy nincs lehetősége támogatott továbbképzésre, a kisebb cégek erre nem mindig tudnak áldozni, így saját erőből kell ezeket megvalósítani, valamint előrelépési lehetőség, új kihívások felfedezése szintén korlátozott.

Egy multicégnél egy részterületet tud csak megismerni a dolgozó, azonban komoly előny, hogy részt vehet szakmai programokon, készség- vagy akár személyiségfejlesztési tréningeken is.