Fejvadász cégek szolgáltatásait nemcsak több száz főt foglalkoztató multik veszik igénybe a, de sokszor a kis- és közepes vállalkozások esetében is felmerül manapság már olyan munkaerőigény, amely kielégítéséhez speciális tudással és tapasztalattal rendelkező tanácsadó cég segítségét kell kérniük. Ezt többnyire a betöltendő munkakör minősége, a hozzá kapcsolódó kvalifikációs elvárás határozza meg, és kevésbe a felvenni kívánt munkaerő létszáma.  Nézzük, mikor érdemes fejvadászhoz fordulni és mit várhatunk a szolgáltatásuktól.

Mikor vegyünk igénybe fejvadászt és mit várhatunk tőle?

Legtöbbször minőségi csere, vezetői pozíció vagy speciális szaktudást igénylő munkakör esetén van szükség a jó fejvadászra.  Elsősorban a minőségi igényeket kívánják kiszolgálni, többnyire felsőfokú végzettségű, több diplomával is rendelkező, magasabb átlagéletkorú, sokéves tapasztalattal is rendelkező szakembereket közvetítenek. Legtöbbször komoly háttérmunka előzi meg a kiválasztás folyamatát, igénybe vesznek munkaerőpiaci elemzőket, konzultálnak egyéb tanácsadókkal, pszichológusokkal, teszteket állítanak össze, szakvéleményeket kérnek be.  Nem dolgoznak a hagyományos hirdetési eszközökkel, nem is mindig fogadnak be önéletrajzokat konkrét pozíció nélkül. A kutatómunkájuk eredményeképp bármilyen igény esetén tudnak többnyire 5-10 nevet, elérhetőséget, akiket érdemes megkeresni. Mindezen egyedi módszereik elősegítik a professzionális, megalapozott döntést. Azonban ne várjunk azonnali eredményt, van, hogy 4-6 hétig is eltart a folyamat.

Egy jó fejvadászban, fejvadász cégben mindig megbízhatunk: ha kérjük, nem adja ki sosem, ki a megbízó, és mekkora elérhető jövedelmet biztosítanánk.

Mielőtt átadnánk igényünket a tanácsadó cégnek, mindenképp tisztázzuk a keresésben még érintett kollégáinkkal is, hogy milyen legyen az új munkatárs, mi az elvárt tudás, kompetencia, értékrend, hozott munkakultúra. A jövőben az új pozíciót betöltő kolléga sikere nagyban múlik azon is, hogyan tud beilleszkedni a meglévő csapatba, cégkultúrába.

Valószínűleg nem lesz olcsó, ha nem saját kereséssel, hanem fejvadász segítségével szeretnénk megtalálni a legjobb embert, azonban vegyük figyelembe, hogy egy rossz választást újabb keresés fog követni, ami szintén nem kis összeget és energiát emészt fel, és a késlekedés egyéb komoly károkat is okozhat egy-egy pozíció betöltésekor. A versenytársak könnyen átléphetnek rajtunk ilyenkor, később tudjuk elkezdeni a kitűzött célok megvalósítását. Ellensúlyozhatjuk a magas költség kifizetését azzal, ha a fejvadásszal meg tudunk állapodni úgy, hogy jutaléka egy részét csak akkor kapja meg, ha a kiválasztott munkatárs  egy hosszabb periódust, például legalább fél évet eltöltött cégünknél.