A foglalkoztatás munkajogi lehetőségeinek ismerete rendkívül fontossá vált az egyre komolyabb munkaerőhiány miatt. A turisztikai idénymunkáknál szintén fontos tisztában lenni azzal, milyen mozgásterük van a vállalkozásoknak a munkaidő és a bérezés területén.

Foglalkoztatás munkaidőkerettel

A munkaidőt és a beosztást munkaidőkeretben is meg lehet határozni. A munkaidőkeret hosszát a munkáltató adja ki, ehhez nem szükséges a dolgozó beleegyezése. Maximum 4 hónap/16 hét lehet főszabályként. Több műszakos vagy idényjellegű tevékenységnél akár fél év/26 hét időtartamra is növelhető. Kollektív szerződés nélkül ennél hosszabb időszak nem állapítható meg.

A munkáltatónak ki kell számolnia, hogy a megállapított munkaidőkeret hosszára mennyi általános munkarend szerinti munkanap esik, mert csak ugyanennyi munkaidő osztható be ebben az esetben is.

Bérezés munkaidőkeret esetén

Egyenlőtlen munkaidőbeosztás és havibéres díjazás esetén a havi alapbér jár a dolgozónak, a beosztás szerinti munkaidőtől függetlenül. Ha órabéres a díjazás, akkor az általános munkarend szerinti munkanapok és a napi munkaidő alapján kell kalkulálni a bérfizetést.

Idényjellegű munka

A Munka Trvkönyve rendelkezik arról, hogy mikor idényjellegű a munkáltató tevékenysége: ha az év valamely időszakához vagy időpontjához kötődik a munkáltató tevékenysége. Turisztikai idénymunka a kereskedelmi turisztikai szolgáltatási tevékenységet folytató munkáltatónál végzett idénymunka. A turisztikai idénymunka esetén nem haladhatja meg a 120 napot egy éven belül a határozott időre szóló munkaviszony. (példák: idegenvezetés, szálláshely-szolgáltatás, utazásszervezés)

Ha a fenti kritériumok teljesülnek a foglalkoztatóra illetve magára a munkára, akkor alkalmazhatóak az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló Efo trv. szabályai. Előnye, hogy egyszerűbb a bejelentés és kedvezőbb a közteherviselés.

Vasárnapi munkavégzés

Csak olyan dolgozó osztható be vasárnapra/munkaszüneti napra, akinél az Mt. ezt engedi. A rendeltetése folytán ezen napokon is működő munkáltatónál lehet ilyen beosztás,  vagy az idényjellegű, a megszakítás nélküli, a több műszakos tevékenységnél, a készenléti munkakörben, a társadalmi közszükségletet kielégítő és a külföldre történő szolgáltatást nyújtó munkakörben. A kereskedelmi tevékenységet folytató és az azt kiszolgáló munkáltatóknál szintén alkalmazható a vasárnapi munkavégzés.

A turizmusban, amennyiben a fenti feltételek közé beillik a munkavégzés, a vasárnapi munkavégzésért pótlék nem jár. A munkaszüneti napi munkavégzésért minden esetben 100% pótlék fizetendő.