Minden vállalkozás számára érték a jó hírnév, és soha nem terjedtek még annyira gyorsan a negatív hírek, mint manapság, elég, ha csak az interneten folyó kommunikációra gondolunk. Rendkívül fontos ezért az is, hogy hogyan járunk el új munkatársak toborzásakor, felvételekor, hiszen a sértődött, kihasznált jelöltek könnyen terjeszthetik el a rossz bánásmódról szóló híreket. Ezek a hírek később akadályozzák azt is, hogy igazán értékes jelöltek, tehetséges munkavállalók válasszanak minket leendő munkaadójukként. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy egyes alább felsorolt eseteknek komoly jogi következményei is lehetnek.

Létszám bővítés a cél

Mit ne tegyünk tehát leendő munkavállalóinkkal?

  • Ne hagyjuk válasz nélkül a pályázókat álláshirdetés esetén, még ha nem is tudunk személyesen találkozni mindnyájukkal. A legegyszerűbb, ha egy sablon levélben értesítjük őket jelentkezéskor, hogy mi az a határidő, amelyen belül le kívánjuk folytatni az interjúkat. Így tudja, meddig várhatja jelentkezésünket, illetve mikortól nem számíthat már megkeresésünkre.
  • Ne kérjük őket ingyenes próbamunkára, még ha a jobban csengő „gyakornoki időszak” elnevezést is használjuk a valójában törvényt sértő ingyenmunkára.
  • Ne adjunk fel álláshirdetést csak azért, hogy adatbázisunkhoz gyűjtsünk személyes elérhetőségeket.
  • Ne alkalmazzunk senkit hivatalos bejelentés nélkül egyetlen napig sem.
  • Ne használjunk kamerát munkatársaink megfigyelésére.
  • Ne áruljunk zsákbamacskát a munkaköri leírás átadásakor, minél több elvégzendő feladatot igyekezzünk konkrétan megnevezni. Öntudatosabb munkavállalónk kérheti a fizetés emelését is a munkaszerződés megkötésekor még nem említett, és később pluszban kiadott feladatokért.
  • Ne hagyjuk egyedül az új alkalmazottat. A legnagyobb tapasztalattal rendelkező munkavállalónak is szüksége van navigálásra, hogy a vállalkozás sajátosságait megismerje, beilleszkedjen a környezetbe, alkalmazkodjon a munkafolyamatokhoz.

Ossza meg Ön is tapasztalatát velünk, követett már el – akár akaratán kívül is – hasonló bakit? Milyen eszközökkel igyekezett helyreállítani a véletlenül meglépett rossz döntés következményeit?