2013-ban 3 alkalommal kell munkanap –áthelyezés miatt szombati napon munkát végezni, de ez csak két hónapot érint, augusztust és decembert.  Augusztus 20-a keddre esik, így hétfőn, 19-én pihenőnap lesz, amit 24-én szombaton kell ledolgozni. A karácsonyi ünnepek szerdára és csütörtökre esnek, így azon a héten csak hétfőn kell dolgozni, kedden és pénteken pihenőnap lesz, amelyek közül az egyiket rendhagyóan már két héttel korábban, december 7-én szombaton kell „pótolni”, míg a másikat a december 21-i szombaton. 

Mikor aktuálisak a 2013-as munkanap-áthelyezések

A munkanap–áthelyezések témakörét a Nemzetgazdasági Miniszteri rendelet tárgyalja, amelyet jövő évre vonatkozóan 2012. szeptember 4-én hirdettek ki.

A munkanap áthelyezés gyakorlata megtalálható Bulgáriában és Litvániában is. Érdekes Belgium hozzáállása, ott előfordul, hogy ha egy munkaszüneti nap vasárnapra esik, akkor a hétfőt nevezik ki pihenőnapnak, ne érje „kár” a munkavállalót, hogy az egyébként is piros betűs vasárnapra esik egy ünnepnap.

A kéthetenkénti szabadszombat 1978-tól jött, előtte hatnapos munkahét volt hazánkban, majd 1982-től minden szombat pihenőnap lett. Az 1970-es évektől találkozhatunk Magyarországon munkanap áthelyezéssel. Oka, hogy az ipari termelésben az egynapos üzemindítás magasabb költséggel jár. A Munka Törvénykönyvébe 2008-ban került be, azóta az illetékes miniszter rendeletben hirdetheti ki a munkaszüneti napok körüli munkavégzést.

Sokan azt mondják, nem érdemes a szombatokon munkát végeztetni, hiszen a szokásosnál lazább a hangulat ilyenkor és a hatékonyság sem a megszokott. Ezért több helyen élnek a munkáltató rendelkezésére álló szabadsággal, és kötelezően elrendelik, hogy írjanak ki a dolgozók a szombati munkanapokra szabadságot. Van olyan HR szakember aki azt javasolja, a családi céges programoknak, vagy a csapatépítéseknek válasszák ezeket a napokat, vagy kötetlenebb munkamegbeszéléseknek.

Ahol nemzetközi viszonylatban kell dolgozni, például napi szinten tartani a kapcsolatot az anyavállalattal, ott gond lehet az is ilyenkor, ha a másik ország(ok)ban nem munkanap az adott nap.

A másik oldal, a négynapos hétvége azonban kifejezetten hasznos lehet, a regenerálódás miatt, a munkavállaló a családjával tudja tölteni ezt a pár napot, sokan utaznak, gyakorlatilag „mini-szabadságként” használják az ünnepet. Fordított esetben –ha nem lenne áthelyezés – fáradtabb lenne a munkavállaló is, hiszen egy napi munkavégzésre nehezebb felpörögni, ráadásul sokan ilyenkor fejben már a másnapi szabadidőt tervezik, ami utáni napon újra munkába kell állni.

Önök szerint jobb így, hogy áthelyezik a munkanapot? Dolgoznak az Ön vállalkozásában szombatonként? Próbált már lazább, csapatépítő napot szervezni erre a napra? Kérjük, ossza meg véleményét velünk.