Munkavállalóként nem kapja meg a túlórapénzt? Rendszeresen csúszik a fizetése? Cikkünkben nem csak ezekre kínálunk megoldást. A jogorvoslat történhet házon belül, szakszervezet vagy mediátor segítségével. Ha egyik sem jönne be, marad a bíróság, vagy a végleges beletörődés. Munkavállalói jogok témakörben mi az előbbit javasoljuk.

Gyakori probléma a munkavállalók körében, hogy olyan feladatokat végeztetnek el vele, ami szerződése szerint nem lenne dolga. Nem kapja meg túlórapénzét, esetleg késik a fizetése, elmarad szerződésben rögzített utazási támogatás. Az igazságtalanul kezelt alkalmazott legtöbb esetben nem is tudja, milyen jogok illetik meg őt a munkahelyén. Legrosszabb esetben akár jogi útra is terelhető egy-egy ügy.

Jogorvoslat házon belül

A legkényelmesebb megoldás mindenki számára az lehet, ha megoldják a problémát házon belül. A munka törvénykönyvében is olvashatunk róla, hogy mindkét félnek együttműködési kötelezettsége van. Talán ez lenne a legideálisabb megoldás, de sajnálatos módon igen ritkán működik, hogy a dolgozó felhívja főnöke figyelmét a problémára., ami aztán varázsütésre megoldódik. Mégis akad példa arra, hogy egy-egy megbeszélés eredménnyel járt. A szakszervezet is megoldás lehet, bár egyre többet hallani róla, hogy a munkahelyeken egyszerűen megfeledkeznek erről a szervezetről, vagy nem is létezik.

Mediátori jogok

Ha sem a négyszemközti egyeztetés, sem a szakszervezeti tag nem járt sikerrel, a bíróság előtt van még egy állomás. Érdemes megfontolni a mediáció módszerét. Mielőbb bárki azt hinné: nem a főnököt kell leültetni meditálni, a vitázó feleknek segítséget nyújthat egy úgynevezett mediátor. Mielőtt minden kötél szakadna, egy ilyen szakember segítséget nyújthat. Nem kell járni bíróságra, nem kell fizetni illetéket, perköltséget. Csak a mediátort, aki egy független jogi szakértő, ő hoz egy javaslatot az ügy lezárására. Ezt a felek nem kötelesek elfogadni, de lehetséges, hogy sikerül kölcsönös megelégedéssel lezárni az ügyet.

Munkaügyi bíróság és a per

Ha sem a házi jogorvoslat, sem a szakszervezet, sem a mediátor nem jött be marad a csendes beletörődés, vagy jöhet a munkaügyi felügyelőség, majd a bíróság. A munkaügyi felügyelőségek, akik a megyei kormányhivatalok alá tartoznak minden szabályt betartását ellenőrizhetik. Bírságot szabhatnak ki, nekik akár névtelen bejelentést is lehet tenni. Ha sehogy sem oldható meg a vita, a munkavállaló bírósághoz fordul, erre harminc napos határideje van.

A munkaügyi per egyeztetéssel kezdődik, amely során a bíró megpróbálja közelíteni egymáshoz a feleket. Előfordul, hogy már ebben az esetben megoldás születik. Ha mégsem, akkor kezdődik per. Ez a munkavállaló szerint jogsérelemnek vélt ügy függvényében 2-3 évig is elhúzódhat.