Női vezetők esetében, a rivalizálás a nők között nagyobb lehet, mint férfiaknál, hamarabb lesznek féltékenyek a másik sikerére, pozíciójára, mint férfitársaik, mégis rengeteg pozitív vonzata van annak, ha egy csapatban női alkalmazott is dolgozik. 7 pontba gyűjtöttem össze, hogy miért megfontolandó minden munkáltatónak a nők magasabb arányú foglalkoztatása.

Érvek a női vezetők mellett

1. Közvetlenek, őszintébbek

A női vezetők könnyebben elmondják reményeiket, félelmeiket, és erre ösztönzik beosztottjaikat is. Hasznos lehet, ha a dolgozók őszintén beszélnek erősségeikről, gyengeségeikről. Sokszor hiányolják a dolgozók a férfi főnök elismerő szavait, a női vezetők hamarabb kinyilvánítják, ha elégedettek a beosztottakkal. Hatékonyabban létesítenek kapcsolatot a kollégákkal, ügyfelekkel, mert jobban odafigyelnek, őszintébben érdeklődnek.

2. Szerényebbek

A nők szemérmesebbek karrierjüket illetően, és ez megnyilvánul abban is, hogy kevésbé hajlandóak fizetésemelést kérni, vagy az állásinterjú során nagyobb fizetésről alkudozni. Ez azt is hozza magával, hogy a nők pénzt spórolnak a munkaadójuknak. A férfiak sokszor az előmenetelért dolgoznak, a nők inkább igyekeznek olyan pozíciót találni, ahol kellő szabadságot kapnak, bizonyíthatják rátermettségüket. Jobban örülnek több esetben egy képzésnek, ahol tudásukat bővíthetik, mint egy újabb lépcsőnek a ranglétrán.

3. Reális problémamegoldók

A vásárlási döntések 80%-át a nők hozzák, reálisan látják a problémát, amelyre a vásárlás során megoldást keresnek. Sok helyen azonban a tervezői csapatot tisztán férfiak alkotják, nem figyelnek arra, hogy a női tervező is legyen a teamben, pedig ezzel versenyelőnyt érhetnének el, hiszen a nők határozzák meg nagyrészt, hogy milyen termékek fogynak a boltokból.

4. Jobban prezentálnak

Előadások alkalmával a nők a testbeszédet, a hallgatóság reakcióit jobban érzékelik, tudják, mikor lankad a hallgatóság figyelme, kik azok, akiket még nem ragadt magával az előadás, és kik azok, akik már komolyan érdeklődnek a tartalom iránt.

5. Kötelességtudóbbak

A nők átgondoltabban látnak neki a feladataik elvégzésének, kevesebbszer maradnak ki kulcsfontosságú lépések, többször végeznek időben, mint a férfiak és nem hagynak az utolsó pillanatra elvégzendő dolgokat. Mindez a nők önbizalomhiányával is magyarázható, talán ezért veszik komolyabban a feladataikat, gondolván, hogy ez jobb színben tünteti fel őket.

6. Lojálisabbak

A női munkavállalókat érdemes megbecsülni, és ennek jelét is adni, mert ettől lojálisabbak, jobb teljesítményt nyújtanak. Képesek sugározni is attitűdjüket kifelé, a partnerek irányába, amivel elégedettebb, lojálisabb ügyfélkört lehet építeni. Kevésbé pénzcentrikusak a férfiaknál, már ami a juttatásokat illeti. Szofisztikáltabb jutalmazási rendszert lehet kiépíteni női dolgozókkal, sokszor az is növeli elégedettségüket, ha extra szabadidőt kapnak a jól elvégzett munka után.

7. Igényesebbek környezetükre

Barátságos, stresszoldó környezet kialakítására törekszenek a női vezetők, munkavállalók, igyekeznek munkaeszközeiket mindig rendben tartani, olyan helyszínt kialakítani, ahol a szükséges eszközök mindig rendelkezésre állnak.