A régi katás jogviszonyok tavaly augusztus végén lezárultak, és az egyéni vállalkozók döntöttek: az új kata szerint adóznak, más adózási formát választanak vagy munkaviszonyt létesítenek.

Érdemes tisztázni, hogy a megszűnt katás jogviszonyok hogyan számítanak be az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokba. Hogyan befolyásolja ez a jogviszony a csed vagy gyed naptári alapját.

Régi katás adózó új kata alatt folytatja tevékenységét

Aki az új kata adózás szerint folytatta, az a vállalkozó már csak főállású katás lehet, tehát ebben a jogviszonyban mindenképp biztosított lesz.

A csed abban a hónapban indul, amikor a gyermek születik. A következő példákat úgy tekintjük, hogy a kismama 2023 januárra várja gyermekét,

Ha az egyéni vállalkozása nem szűnt meg, és nem keletkezett új biztosítási jogviszonya, a régi katás időszak beszámít az ellátási alapba. Az irányadó időszak visszanyúlik 2022. január 1-ig, a számítási időszak a 2022. október 31-e előtti 180 naptári nap (a jogosultság kezdő napját megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé számolt 180 nap). Így két hónapnyi (szeptember-október) 179 ezer forintos ellátási alapja lesz a 75 ezer forintos tételes adó megfizetése révén, és négy hónapnyi (május-augusztus) 108 ezer forintos alap, az 50 ezer forint kata megfizetése révén.

Régi katás adózó átalányadóval folytatja

Az átalányadózó a garantált bérminimum után fizeti meg a járulékokat, az adott hónapra legalább bruttó 296,4 ezer forint az ellátási alapja. Ez lényegesen magasabb, mint a régi katásként alacsonyabb, 108 ezer forintos alap.

Ha az előző példánál maradva 2023 januárban születik meg a gyermek, akkor a 2023. október 31. előtti 180 nap a számítási időszakot használjuk a csed alapjához. Így négy hónapnyi 108 ezer forintos alap, és két hónapnyi legalább 260 ezer forintos alappal (2022-es garantált bérminimum) lehet számolni. A régi kata az átlagot sajnos jelentősen leviszi.

Régi katás adózó munkaviszonyban folytatja

Ha munkaviszonyba lép szeptembertől a kismama, akkor a gyermek születése előtti két évből szükséges 365 biztosítási nap a munkaviszonyban nincs még meg, Az egyéni vállalkozásban, mint lezárult előzményben azonban megvan. A csedhez, gyedhez az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban szja-előleg megállapításhoz bevallott jövedelem vehető figyelembe. A régi katás ellátási alap itt már nem releváns. A csed a korábbi példánál maradva 2023. januárban indul. Nem releváns az október 31-től visszaszámolt 180 nap, és nincs meg a 120 nap sem, szeptember 1-i munkakezdés esetén. A csed alapja a 30 napos tényleges jövedelem, vagy a szerződés szerinti jövedelem, de maximum a minimálbér kétszerese

Álláskeresési járadék igénybevétele

Ha a régi katás jogviszonyt megszüntette, de nem létesített újabb jogviszonyt a vállalkozó, álláskeresési járadékért jelentkezhetett. Ha ezen ellátás alatt megy el csedre, gyesre, akkor jogosult lesz az ellátásra. Ehhe szüksége, hogy a gyermek születése előtti két évben 365 nap biztosítási jogviszonya legyen a lezárt katás időszakból. Az álláskeresési járadék folyósítása alatt biztosítottnak számít. Az ellátási alap maximum a minimálbér összege.

Amennyiben azonban szeptember 1-től elkezdte igénybe venni az álláskeresési járadékot, akkor annak maximum 90 napos időszaka kimerül november végén. A 2023. évben esedékes szüléskor nem lesz jogosult csedre, gyedre. Ha azonban megbízási szerződéssel vagy határozott idős munkaviszonnyal, esetleg egy új vállalkozással biztosítási jogviszonyba kerül, akkor jogosult lesz a pénzbeli ellátásokra.